ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ EKŞİ MAYALI BAGET EKMEĞİ

Ekşi Mayalı Baget Ekmeği

Ekşi mayalı baget ekmeği

@berguzar.erden Bergüzar Erden’in tarifiyle sofralarınıza çok yakışacak nefis bir önerimiz var. Hazırlaması 20, pişirmesi ise 40 dakika olan ekşi mayalı baget ekmeği yapımında yalnızca 4 malzeme kullanılır. Fransız mutfağından dünyaya yayılan baget ekmekleri diğer ekmek tariflerinden ayıran en önemli özellik, uzun ve ince yapılarıdır. Malzemeleri hazırladıysanız; hem sağlıklı, hem de doyurucu ekşi mayalı baget ekmeği yapımına geçebiliriz.

Fransız usulü ev yapımı baget ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşi Mayalı Baget Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g beyaz organik ekmeklik buğday unu
  • 200 g aktif ekşi maya (Ya da 8 mg kuru maya)
  • 350 ml su
  • 7 g tuz

Aktif ekşi maya için:

  • 50 g ekşi maya
  • 80 g un
  • 70 ml su

Ekşi Mayalı Baget Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Aktif ekşi maya için tüm malzemeleri karıştırarak, kabarıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Suyu dikkatlice una ilave ederek hamuru yoğurun.
  • Suyun 330 ml kadarını mayanın üstüne boşaltarak bir tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız mayayı hamura ilave ederek 5 dakika yoğurun ve 1 saat süreyle mayalanmaya bırakın.
  • 20 ml suyun içinde tuzu eritip hamurun üzerine dökerek 5 dakika daha yoğurun ve hamurun üzerini bir bezle kapatın.
  • 30 dakikada bir ellerinizi ıslatarak hamuru 3 kez katlayın ve dinlenmesi için buzdolabına alın.
  • Buzdolabından aldığınız hamuru 1 saat süreyle oda sıcaklığında bekletin.
  • Dinlenmiş hamuru 4 eşit parçaya bölerek beze yapın ve bu halde de 30 dakika süreyle oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Baget şeklinde sıkıca katladıktan sonra unladığınız bezin üzerine yan yana yerleştirin. Mayalanması için 1 saat daha bekletin.
  • 220 derecede 15 dakika süreyle ısıttığınız fırına alarak kızarana kadar pişirin. 10 Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.