ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ EKMEK BALIĞI

Ekmek Balığı

Ekmek Balığı

İsmi ekmek balığı olan bu tarifimizin içinde aslında balık kullanılmıyor. Bazı yörelerde ekmek balığı ismi verilen tarifimiz, kahvaltı sofralarında sık sık tüketiliyor. Dilimlenmiş ekmeklerin yumurta ve süte bandırılıp kızartılmasıyla hazırlanan ekmek balığı, çocukların da favorileri arasında yer alıyor. Malzemeleriniz hazırsa, hiç uğraştırmadan kolayca pişirilen ekmek balığı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ekmek ile yapabileceğiniz pratik tarifler arıyorsanız, kızarmış ekmek diliminde sardalya ve kahvaltılık ekmek üstü pizza tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 çorba kaşığı un
  • 10 dilim bayatlamış ekmek
  • 2 adet yumurta
  • Yarım bu bardağı süt
  • Tuz
  • Pul biber

Ekmek Balığı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine süt ve unu ekleyin. Topak kalmayacak şekilde çırpın.
  • Ardından yumurta ve tuzu da karışıma ekleyerek tekrardan karıştırın.
  • Dilimlenmiş ekmekleri karışıma önlü arkalı olacak şekilde batırın.
  • Daha sonra kızgın yağda ekmekleri kızartın.
  • Dilerseniz, ekmekleri kızarttıktan sonra üzerine kaşar dilimleri ekleyerek fırında 2 dakika pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekmek Balığı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte süt kullanılmasının nedeni, ekmeklerin daha çıtır olmasını sağlamaktır.
  • Harcın içerisine çok fazla süt koymamaya özen gösterin. Aksi takdirde ekmekleri kızartırken yağ sıçrayacaktır.
  • Ekmekleri harca batırdıktan sonra, hafifçe sallayarak fazlalığını akıtın.
  • Ekmekleri pişirdikten sonra, üzerine pul biber, kekik ve nane ekleyebilirsiniz.
  • Kızaran ekmekleri, kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.

1 Dilim Ekmek Balığı Kaç Kalori?

  • Ekmek balığının bir dilimi, yaklaşık 175 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!