ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ DOMATES SULU NEFİS EKMEK

Domates sulu nefis ekmek

Domates sulu nefis ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat 10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domates sulu nefis ekmek tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 3 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı kurutulmuş domates

Domates sulu nefis ekmek Nasıl Yapılır

  • Un, instant maya, kabartma tozu, tuzu ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Ayrı bir kasede çırptığınız domates suyu ve zeytinyağını ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Mayalanan hamura küp doğradığınız kurutulmuş domatesleri ilave edip tekrar yoğurun ve dört eşit bezeye ayırın.
  • Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle çekerek uzatın ve baget şekli verip üzerine bıçakla kesikler atın. Ekmekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Dinlendirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.