ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ CEVİZLİ VE HAVUÇLU EKMEK

Cevizli Ve Havuçlu Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Ve Havuçlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 350 g tam buğday unu
  • 150 g buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 30 ml yoğurt
  • 200 ml ılık süt
  • 150 g rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • Un

Cevizli Ve Havuçlu Ekmek Nasıl Yapılır?

Unlar, maya ve tuzu geniş bir kaba alarak harmanlayın. Yoğurt ve sütü ilave edip yoğurun. Rendelediğiniz havuç ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba alıp 40 dakika daha dinlendirin. Üzerine çok az un serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!