ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ CEVİZLİ VE HAVUÇLU EKMEK

Cevizli ve havuçlu ekmek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ve havuçlu ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 350 g tam buğday unu
  • 150 g buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 30 ml yoğurt
  • 200 ml ılık süt
  • 150 g rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • Un

Cevizli ve havuçlu ekmek Nasıl Yapılır

Unlar, maya ve tuzu geniş bir kaba alarak harmanlayın. Yoğurt ve sütü ilave edip yoğurun. Rendelediğiniz havuç ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba alıp 40 dakika daha dinlendirin. Üzerine çok az un serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.