Cevizli Ve Havuçlu Ekmek

Cevizli Ve Havuçlu Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Cevizli Ve Havuçlu Ekmek için

Malzemeler

  • 350 g tam buğday unu
  • 150 g buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 30 ml yoğurt
  • 200 ml ılık süt
  • 150 g rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • Un
Cevizli Ve Havuçlu Ekmek

Nasıl Yapılır

Unlar, maya ve tuzu geniş bir kaba alarak harmanlayın. Yoğurt ve sütü ilave edip yoğurun. Rendelediğiniz havuç ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba alıp 40 dakika daha dinlendirin. Üzerine çok az un serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo