ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ BİBERİYELİ GRİSSİNİ

Biberiyeli grissini

Kaç
Kişilik

24 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiyeli grissini tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı ılık su (150 ml)
  • 350 g un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 24 dal biberiye

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • İri taneli deniz tuzu

Biberiyeli grissini Nasıl Yapılır

Maya, bal ve ılık suyu bir yoğurma kabında karıştırın ve karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın. Un, tuz ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kasenin üzerini bezle örtün ve hamuru bir saat mayalanmaya bırakın. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Parçaları uzun rulolar olarak şekillendirin. Ruloları birer dal biberiyenin etrafına sarın ve yağlı kâğıt serili 2 fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip deniz tuzu serpiştirin. Grissinilerin üzerini bezle örtün ve 15 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında grissiniler kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.