ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BİBERİYELİ GRİSSİNİ

Biberiyeli Grissini

Biberiyeli grissini

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiyeli Grissini Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su bardağı buğday unu 
  • 150 g margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 dal taze biberiye (İnce kıyılmış )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı mısır unu (İnce unlu olmalı) 

Biberiyeli Grissini Nasıl Yapılır?

    • Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz, kıyılmış biberiye, şeker ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. 
    • Margarini, suyu ve zeytinyağını ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
    • Hamurdan birer ince dilim parça kesin, her dilimi avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra her iki uçlarından tutup zıt yönlerde çevirerek burgu şeklini oluşturun. 
    • Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
    • Üzerlerine tel süzgeç yardımı ile mısır unu serpin. 
    • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika pişirin. 

Verilen ölçülerden 2 tepsi grissini hazırlanmaktadır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.