ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BİBERİYELİ ÇİÇEK EKMEK

Biberiyeli Çiçek Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberiyeli Çiçek Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal taze biberiye

Üzeri için

  • Süt
  • Beyaz haşhaş tohumu

Biberiyeli Çiçek Ekmek Nasıl Yapılır?

Toz şeker, tuz, maya ve ılık suyu bir kasede karıştırın. Unun yarısını geniş bir kaba alın. Zeytinyağı ve mayalı karışımı ekleyip 10 dakika yoğurun. Ele yapışmayacak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde kalan unu azar azar ilave edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamura biberiye yapraklarını ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru eşit bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepisine çiçek şekli olacak şekilde dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat daha dinlendirin. Hamurun üzerine bir fırça yardımıyla ılık süt sürüp beyaz haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!