Baharatlı Tost Ekmeği

Baharatlı Tost Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Tost Ekmeği için

Malzemeler

  • 5.5 su bardağı glutensiz un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı sarı haşhaş
  • 2 su bardağı ılık su
Baharatlı Tost Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Un ve tuzu derin bir karıştırma kabında harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp maya, toz şeker, tereyağı ve baharatları ekleyin. Ilık suyu ilave ederek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamurun üstünü nemli bir bezle örtün ve hamur iki katına çıkana kadar, yaklaşık 30 dakika ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  3. Baton kek kalıbını yağlayıp hafif unlayın. Mayalanan hamuru hafif yoğurarak havasını alın ve baton kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  4. Önce ekmeği fırına alın. Isıyı 150 dereceye ayarlayıp 7-8 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 180 dereceye yükseltin ve fırına bir kase su koyarak 35- 40 dakika daha pişirin. Kızaran ekmeğinizi fırından alın. Üzerini bir bezle örtün ve 6-7 dakika dinlendirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
  5. Hazır paket yerine ev yapımı tost ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz. 

Püf noktası: Fırının içine bir kap su koymak pişen ekmeğin kabuğunun yumuşak olmasını sağlar .

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo