ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BAHARATLI EKMEK

Baharatlı Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ekmek unu
  • 250 ml su
  • 50 ml sızma zeytinyağı
  • 12 gr yaş maya yada 7 gr aktif kuru maya
  • Birer tutam pul biber
  • fesleğen
  • kekik
  • biberiye

Baharatlı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Baharatı 1 kahve fincanı zeytinyağında en az altı saat kadar bekletin.
  • Suyun yarısı ile mayayı bir kapta eritin. Un,mayalı su, kalan su (125 ml) ve zeytinyağında bekletilmiş baharatı ilave edin.
  • 15 dakika kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp folyoya sarın. Oda ısısında 1.5 saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yanyana (çiçek şeklinde) dizin.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin. Fırının en alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin.
  • Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin. Alt bölümdeki kaba bir bardak kaynar su ekleyin. Yarım saat pişirin.
  • Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak, ev yapımı çavdar ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!