ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ ÇAVDAR EKMEĞİ

Çavdar Ekmeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çavdar Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık yağsız süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 3 su bardağı çavdar unu
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için

  • Un

Çavdar Ekmeği Nasıl Yapılır?

Süt, su, şeker ve mayayı çukur bir kasede karıştırıp eritin. Unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açıp önce tuzu sonra mayalı karışımı ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve sirkeyi ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine alın. Üzerini nemli bir bezle örterek 35 dakika daha mayalandırın. Dinlenen hamurun üzerine bıçakla çizik atıp un serpin. Fırının içerisine bir kase kaynar su yerleştirin. Ekmeğinizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip ılık servis yapın. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!