ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BAGET KÖY EKMEĞİ

Baget Köy Ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baget Köy Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 paket yaş maya
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı kepekli buğday unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Baget Köy Ekmeği Nasıl Yapılır?

Şeker, tuz, maya ve ılık suyu bir kasede karıştırın. Unun yarısını geniş bir yoğurma kabına alın. Mayalı karışım ve zeytinyağını ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar, kalan unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika mayalandırın. Dinlenen hamuru tekrar yoğurup baget ekmek şekli verin. Ekmeğinizi yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine bıçakla verev kesikler atıp un serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!