ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BADEMLİ EKMEK

Bademli Ekmek

Bademli Ekmek

Yalnızca 7 malzemeden oluşan bademli ekmek, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Yemeklerin yanında sunulan bu ekmeğin üzeri, file badem ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, bademli ekmek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Katıklı ekmek, glutensiz ekmek ve sodalı ekmek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 560 gr un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 480 ml su 
  • Bir tutam tuz
  • 20 gr yaş maya
  • 40 gr toz şeker
  • 1 su bardağı file badem

Bademli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • File badem dışındaki bütün malzeme karıştırılarak hamur haline getirilir.
  • Hamura file bademden 1 yemek kaşığı eklenerek homojen şekilde dağıtılır. 
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, istenilen şekil verilir. 
  • Üzerine fırça ile su sürülür ve file badem eklenir. 
  • 2 saat üzeri bir bezle kapatılarak mayalandırılır.
  • 180 derece fırında 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!