ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ AMARANTLI EKMEK

Amarantlı Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Amarantlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 300 ml ılık su
  • 350 g tam buğday unu
  • 150 g Amarant
  • Tuz
  • 120 g Ay çekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 50 g haşhaş tohumu
  • 50 g susam
  • 1 yemek kaşığı kepek
  • 75 ml pekmez

Üzeri için

  • Taze kekik

Amarantlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Maya ve suyu geniş bir karıştırma kabına alın ve 15 dakika bekletin. Maya tamamen eridiğinde buğday unu, amarant ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edip yoğurun. Ay çekirdeği içi, kimyon tohumu, haşhaş tohumu, susam ve kepeği ilave edip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamura pekmezi ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru baton bir kalıba alarak düşük ısılı fırında mayalanması için 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Taze kekik ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!