ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER SFAKİANOPİTES

Sfakianopites

Sfakianopites

Aydan Üstkanat’tan namıdiğer peynirli gözlemeler...

Not: Gözlemeye eklenen sarımsak ve bal ezberlerinize aykırı gelebilir, bir kez denemenizi tavsiye ediyorum.

Patatesli gözleme ve bol peynirli gözleme tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sfakianopites Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 500 g un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harç için

  • Kaşar ve lor peyniri karışımı 
  • Çok az tarçın (Arzuya bağlı)

Servis için

  • Bal
  • Maydanoz
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı

Sfakianopites Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve 1 saat süreyle dinlenmeye bırakın. 
  • Dinlenen hamurdan 60 g büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Unlu tezgahta çay tabağından biraz büyük açın ve ortasına dolu dolu tepeleme iç harcı koyarak bohça gibi kapattıktan sonra tekrar tezgahta yuvarlayıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Yanmaz tavada az zeytinyağı ile alt üst pişirin.
  • Servis için  maydanoz, sarımsak ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. (Miktarları siz belirleyebilirsiniz)
  • Pişen gözlemeleri servis tabağına alıp sıcakken üzerine biraz bal gezdirin ve maydanozlu karışımdan ekleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!