Roka Pestolu Ekmek

Roka Pestolu Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Roka Pestolu Ekmek için

Malzemeler

  • 2 adet hazır ekmek hamuru
  • Yarım demet roka
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ceviz içi (İri kırılmış)
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 yumurtanın sarısı
Roka Pestolu Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Pesto sos için yıkayıp süzdüğünüz roka yapraklarını, zeytinyağını ve sarımsakları mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene dek ezin. Roka pestonuz hazırdır. Ekmek hamurlarını 1 yemek kaşığı un serpilmiş tezgahın üzerinde birleştirerek yoğurun. Hamurdan büyük bir ekmek formu elde edin. Yağlı kağıt üzerine hamuru yerleştirin. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçak yardımı ile üzerinde kesikler oluşturun. Bu kesiklerin içine hazırladığınız pesto sostan sürün. Hamurun kenarlarına ve kesik dışındaki yerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Pesto öbeklerinin üzerlerine ceviz içi serpin. 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo