Dolgulu Çıtır Lokmalar

Dolgulu Çıtır Lokmalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dolgulu Çıtır Lokmalar için

Malzemeler

  • 500 g ekmek hamuru
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Dolgusu için

  • 2 haşlanmış patates
  • 200 g kaşar loru
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Dolgulu Çıtır Lokmalar

Nasıl Yapılır

  1. Dolgusu için haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bir karıştırma kabına alın. Kaşar loru ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. 
  2. Ekmek hamurunu unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle hafif açın ve üzerine çörek otu serpip tekrar yoğurun. Çörek otlu hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Yuvarlak bir kalıp yardımıyla hamurdan parçalar kesin. Yuvarlakların içine hazırladığınız iç harcından koyup kapatın ve tekrar yuvarlayın.Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
  3. Lokmaları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo