ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER DOLGULU ÇITIR LOKMALAR

Dolgulu Çıtır Lokmalar

Dolgulu çıtır lokmalar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dolgulu Çıtır Lokmalar Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ekmek hamuru
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Dolgusu için

  • 2 haşlanmış patates
  • 200 g kaşar loru
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Dolgulu Çıtır Lokmalar Nasıl Yapılır?

  • Dolgusu için haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bir karıştırma kabına alın. Kaşar loru ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. 
  • Ekmek hamurunu unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle hafif açın ve üzerine çörek otu serpip tekrar yoğurun. Çörek otlu hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Yuvarlak bir kalıp yardımıyla hamurdan parçalar kesin. Yuvarlakların içine hazırladığınız iç harcından koyup kapatın ve tekrar yuvarlayın.Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
  • Lokmaları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!