ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER ÇÖKELEKLİ KÖMBE

Çökelekli Kömbe

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çökelekli Kömbe Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 kesme şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 250 gr çökelek
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz

Çökelekli Kömbe Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve karbonatı ilave edip harmanlayın.
  • Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurt ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 6 saat bekletin.
  • İç malzeme için pastırmaları ince ince doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve havuç ile harmanlayın.
  • Hamurların her birine dikdörtgen şekli verin ve incecik açıp üzerine eritilip ılınmış tereyağından gezdirerek dökün.
  • Hamurun uzun tarafına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin.
  • 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!