ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER BAZLAMA VE OTLU TEREYAĞI

Bazlama Ve Otlu Tereyağı

Bazlama ve otlu tereyağı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bazlama Ve Otlu Tereyağı Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 200 g tereyağı
  • 2 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 dal biberiye (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen

Bazlama Ve Otlu Tereyağı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını oda ısısından yumuşatın. İnce kıyılmış yeşillikleri ekleyip karıştırın. Karışımı streç folyo üzerine alın ve silindir şeklinde toparlayın.
  • Her iki ucundan tutarak kıvırın ki, strecin içinden dışarı taşmasın. Bu şekilde buzlukta donana kadar bekletin. Unun ortasını havuz gibi açın.
  • Yarım su bardağı ılık suyu ortasına dökün. Mayayı, tuzu ve şeker ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Kontrollü olarak azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle 1 cm kalınlığında açın.
  • Açmış olduğunuz hamurun üzerini örtüp mayalanması için biraz daha bekleyin. Kalan hamurları da açtıktan sonra iyice ısıtılmış tavada her iki tarafını pişirin.
  • Buzlukta dondurduğunuz tereyağından dilimleyip, sıcak bazlamanın üzerine yerleştirerek erimesini sağlayın.
    Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bazlama tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!