Bazlama Ve Otlu Tereyağı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
35 dakika

Bazlama Ve Otlu Tereyağı Tarifi İçin malzemeler
- 3.5 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı ılık su
- 200 g tereyağı
- 2 dal dereotu (İnce kıyılmış)
- 1 dal biberiye (İnce kıyılmış)
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
Bazlama Ve Otlu Tereyağı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını oda ısısından yumuşatın. İnce kıyılmış yeşillikleri ekleyip karıştırın. Karışımı streç folyo üzerine alın ve silindir şeklinde toparlayın.
- Her iki ucundan tutarak kıvırın ki, strecin içinden dışarı taşmasın. Bu şekilde buzlukta donana kadar bekletin. Unun ortasını havuz gibi açın.
- Yarım su bardağı ılık suyu ortasına dökün. Mayayı, tuzu ve şeker ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Kontrollü olarak azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle 1 cm kalınlığında açın.
- Açmış olduğunuz hamurun üzerini örtüp mayalanması için biraz daha bekleyin. Kalan hamurları da açtıktan sonra iyice ısıtılmış tavada her iki tarafını pişirin.
- Buzlukta dondurduğunuz tereyağından dilimleyip, sıcak bazlamanın üzerine yerleştirerek erimesini sağlayın.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bazlama tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Dergide bu ay neler var?