ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ ANASONLU VE ÜZÜMLÜ ÇÖREK

Anasonlu ve üzümlü çörek

Anasonlu ve üzümlü çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anasonlu ve üzümlü çörek tarifi için malzemeler

  • 500 g un
  • 150 g kuru üzüm
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım paket kuru maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 75 ml ılık süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı anason tohumu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı anason tohumu

Anasonlu ve üzümlü çörek Nasıl Yapılır

  • Mayayı 1 tatlı kaşığı şekerle erittiğiniz ılık süt içinde bekletin. İyice karıştırıp üzerini örtün.
  • Hamur yoğurma kabının içine kalan şekeri, tuzu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve anason tohumunu ekleyin. Harmanlayıp ortasını açın. Sütün içinde erittiğiniz mayalı karışımı ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve esnek bir hamur olması için azar azar ılık su ilave edin. Hamur hazır olduğunda suda bekletip, süzdüğünüz kuru üzümleri ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. En son zeytinyağı dökün. Tekrar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Yarım saat mayalandırın.
  • Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serili yuvarlak bir kek kalıbının içine bitişik olacak şekilde yerleştirin. Üzerini örtüp mayalanması için yarım saat daha bekletin. En son hamurların üzerlerine ılık süt ile çırpılmış yumurta sarısı karışımından sürün. Anason tohumu serpin. 170 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.