ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER ANASONLU VE ÜZÜMLÜ ÇÖREK

Anasonlu Ve Üzümlü Çörek

Anasonlu ve üzümlü çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Anasonlu Ve Üzümlü Çörek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g un
  • 150 g kuru üzüm
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım paket kuru maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 75 ml ılık süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı anason tohumu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı anason tohumu

Anasonlu Ve Üzümlü Çörek Nasıl Yapılır?

  • Mayayı 1 tatlı kaşığı şekerle erittiğiniz ılık süt içinde bekletin. İyice karıştırıp üzerini örtün.
  • Hamur yoğurma kabının içine kalan şekeri, tuzu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve anason tohumunu ekleyin. Harmanlayıp ortasını açın. Sütün içinde erittiğiniz mayalı karışımı ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve esnek bir hamur olması için azar azar ılık su ilave edin. Hamur hazır olduğunda suda bekletip, süzdüğünüz kuru üzümleri ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. En son zeytinyağı dökün. Tekrar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Yarım saat mayalandırın.
  • Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serili yuvarlak bir kek kalıbının içine bitişik olacak şekilde yerleştirin. Üzerini örtüp mayalanması için yarım saat daha bekletin. En son hamurların üzerlerine ılık süt ile çırpılmış yumurta sarısı karışımından sürün. Anason tohumu serpin. 170 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!