Zeytinli Ve Enginarlı Börek

Zeytinli Ve Enginarlı Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinli Ve Enginarlı Börek için

Malzemeler

Hamur için

  • 500 gr un
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • Tuz
  • Ilık su
  • Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 5 temizlenmiş enginar
  • 2 taze soğan
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
Zeytinli Ve Enginarlı Börek

Nasıl Yapılır

Unu geniş bir kaseye eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Her iki büyük bezeyi beşer küçük bezeye ayırın. Oda ısısında yarım saat bekletin. Böreğin iç harcı için, temizlenmiş enginarları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Enginarı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Dilimlenmiş siyah zeytini ekleyip karıştırın. İlk beş bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste dizin. Diğer beş bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yarım santim kalınlığında açın. Parçalardan birinin üzerine enginarlı harcı yayın. Diğer hamuru üzerine yayıp kenarlarını birbirine yapıştırıp hafifçe burarak katlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo