ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAVUK ETLİ VE PİRİNÇLİ BÖREK

Tavuk etli ve pirinçli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli ve pirinçli börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su
  • 1 su bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 500 g tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 3 dal pırasa
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Açmak için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Tavuk etli ve pirinçli börek Nasıl Yapılır

Hamuru için un ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar azar azar su ilave edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve nemli bir bezle kapatarak iki saat dinlendirin. İç harcını hazırlamak için tavuk etini iki su bardağı suyla haşlayın. Tavuk etini çıkartıp didikleyin. aynı suya pirinçleri ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşayan pirinçleri süzüp tavuk etine karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin. İnce kıydığınız soğan ve pırasayı 3-4 dakika soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Dinlenen hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta yufka inceliğinde açın. Üzerlerine zeytinyağı sürüp kenarlarına iç harcından koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.