ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TARÇINLI VE DAMLA SAKIZLI KAHVALTI ÇÖREKLERİ

Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 450 gr un
  • 50 gr toz şeker
  • 85 gr tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket vanilya
  • 2 parça damla sakızı
  • 2 yumurta
  • 150 ml süt
  • 1 tutam tuz

Dolgusu için

  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 85 gr esmer şeker
  • 100 gr ceviz içi

Üzeri için

  • 125 gr tereyağı
  • 125 ml bal
  • 100 gr dövülmüş ceviz

Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri Nasıl Yapılır?

Un, şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve tuzu geniş bir yoğurma kabına alın. Küp doğranmış tereyağı parçalarını ekleyip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Maya, süt ve hafif çırpılmış yumurtaları ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Tarçın, şeker ve cevizi havanda dövün. Hamuru unlanmış tezgahta 25x35 cm ölçülerinde dikdörtgen açın. Üzerine bir miktar eritilmiş tereyağı sürüp hazırladığınız karışımı üzerine bastırarak yayın. Rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Kalan tereyağını bal ile karıştırıp ruloların üzerine sürün. Dövülmüş ceviz serpiştirip üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!