ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SUCUKLU BOHÇA BÖREĞİ

Sucuklu Bohça Böreği

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sucuklu Bohça Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz

İç malzeme

  • 1 kangal sucuk
  • 200 gr kaşar peyniri

Sucuklu Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini nemli bezle örtün. 20 dakika dinlendirin.
  • Sucuğun zarını sorup tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.
  • Hamurları 10-12 cm çapında yuvarlak açın. Ortalarına bir miktar sucuk ve kaşarpeyniri koyup bohça şeklinde dört tarafından kapatarak uçlarını birleştirin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!