ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SOĞANLI RULO BÖREK

Soğanlı Rulo Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğanlı Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 kg soğan
  • 120 gr margarin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet taze soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 200 ml süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Mercanköşk
  • Kekik
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet pazı

Soğanlı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz, sıvıyağ, yumurta ve ılık su ilave edip hamuru yoğurun.
  • Üzerine biraz sıvıyağ sürüp nemli bezle örtün ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Soğanları ve sarımsağı temizleyip kıyın. Taze soğanları temizleyip ince halkalar halinde doğrayın.
  • Margarinin yarısını eritip soğanları ve sarımsağı ilave edin. Birkaç dakika kavurup üzerine 3 kaşık un serpin.
  • Karıştırıp kremayı ekleyin ve ocaktan alın. Tuz ve baharatı ekleyin. Kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Pazı yapraklarını temizleyin. Kaynar suda 10 dakika bekletip süzün ve doğrayın.
  • Hamuru unlanmış zeminde dikdörtgen şeklinde ve 2 mm kalınlığında açın.
  • Kalan margarini eritip hamurun üzerine sürün. Pazıyı hamurun üzerine yayın. Soğanlı iç malzemeyi yayıp hamuru rulo şeklinde sarın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alınca 15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!