ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SEBZELİ ERİŞTE BÖREĞİ

Sebzeli erişte böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli erişte böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr erişte
  • 4 taze soğan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı tane mısır
  • 200 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İç harcı için

  • 4 yumurta
  • ¾ çay bardağı ayçiçeği
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli erişte böreği Nasıl Yapılır

Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları ince doğrayın. Taze soğanları 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin. Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Yumurtaları mikserle çırpın. Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, tuz ve karabiber ekleyin. Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.