ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PRATİK SU BÖREĞİ

PRATİK SU BÖREĞİ

Pratik su böreği
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik su böreği tarifi için malzemeler
  • 5 yufka
  • 400 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
Pratik su böreği hazırlanışı

  • Beyaz peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın, kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta, tuz, ayçiçek yağı ve sütü çırpın. İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin.
  • Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve yumurtalı harca bulayın. Buladığınız yufkaların yarısını ilk kat yufkanın üzerine kapatın. Beyaz peynirli harcın tamamını yayın. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru kapatın. Üzerine kalan yumurtalı harcı gezdirin
  • Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!