ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PİRİNÇLİ VE MANTARLI BÖREK

Pirinçli Ve Mantarlı Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinçli Ve Mantarlı Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 4 soğan
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 200 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Pirinçli Ve Mantarlı Börek Nasıl Yapılır?

Un ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Azar azar ılık su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 6 bezeye ayırıp bir kabın içine alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip streç filmle kapatın. Buzdolabında 1 gün bekletin. Böreğin iç harcı için soğanı kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kıyılmış soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Dilimlenmiş mantar ve küçük kesilmiş kırmızıbiberleri ekleyin. Kavurmaya devam edin. Baharat, dereotu, tuz ve pirinci ilave edip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın. Hamur bezelerini oklavayla kopmayacak incelikte açıp üzerine iç harcı paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru üçe katlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.