ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ

Pırasalı Arnavut Böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr mısır unu
  • 2 yumurta
  • 100 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı

İç malzemesi

  • 500 gr pırasa
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 kahve fincanı süt
  • Tuz
  • karabiber

Pırasalı Arnavut Böreği Nasıl Yapılır?

  • Unları hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve tereyağını ilave edip  pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir beze sarıp oda ısısında 1 saat dinlendirin.
  • Pırasaları temizleyip jülyen doğrayın. Sıvı yağını bir tavada ısıtıp pırasaları soteleyin. 1 kahve  fincanı su ekleyip 5-6 dakika daha soteleyin.
  • Ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir, karabiber ve sütü  ilave edip tüm malzemeleri birbirine yedirin.
  • Dinlenmiş hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile çok ince iki yufka açın. Yağlanmış fırın  tepsisine yufkalardan birini serin.
  • İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer yufkayı da üzerine  kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis  yapın.

Dilerseniz, pazılı arnavut böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:03

çok saçma iki yufkayla arnavut böreğimi olur

Misafir 12 Ekim 2016, 17:16

o ıkı yufka bezelerın teker teker acılıp bır tabak buyuklugunde. 10 kat mesela o on kat olan ufak yufkaları tepsı buyuklugunde actıktan sonra bır yufka demek oluyor :)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!