ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PİLELİ BÖREK

Pileli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pileli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı su
  • 200 gr beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Pileli Börek Nasıl Yapılır?

  • Rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın. Yufkaları tezgaha serip her birini dört eşit üçgen parçaya kesin.
  • Su ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Üçgen yufka parçasının sivri kısmını kendinize doğru çevirin ve üzerine yağlı su karışımından sürün.
  • Sivri ucundan başlayıp yukarı doğru pile oluşturacak şekilde büzün. Yandaki kenarları aşağı doğru katlayıp birleştirin.
  • Üstteki geniş alana peynir karışımından yerleştirin. Kenarlarını hafif içe doğru katlayın ve aşağıdan başlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye pileli kısımlar üste gelecek şekilde dizin. Üzerine yağlı su karışımından sürüp fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!