ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PİLELİ BÖREK

Pileli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pileli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı su
  • 200 gr beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Pileli Börek Nasıl Yapılır?

Rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın. Yufkaları tezgaha serip her birini dört eşit üçgen parçaya kesin. Su ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Üçgen yufka parçasının sivri kısmını kendinize doğru çevirin ve üzerine yağlı su karışımından sürün. Sivri ucundan başlayıp yukarı doğru pile oluşturacak şekilde büzün. Yandaki kenarları aşağı doğru katlayıp birleştirin. Üstteki geniş alana peynir karışımından yerleştirin. Kenarlarını hafif içe doğru katlayın ve aşağıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye pileli kısımlar üste gelecek şekilde dizin. Üzerine yağlı su karışımından sürüp fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!