ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ PETEK BÖREK

Peynirli petek börek

Peynirli petek börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli petek börek tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç harcı için

  • 300 g rendelenmiş beyaz beynir
  • 8~10 dal maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta

Peynirli petek börek Nasıl Yapılır

Su, zeytinyağı, toz şeker, maya, bir yumurta, mayonez ve tuzu yoğurma kabına alarak karıştırın. Unu yavaşça ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp 2 saat kadar dinlendirin. Ayrı bir kasede rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu bir kaşık yardımıyla karıştırın. Dinlenen hamuru unladığınız tezgah üzerine alarak elinizle büyük bir beze şekli verin. Bezeyi merdane yardımıyla geniş bir yuvarlak elde edecek şekilde açın. Yuvarlak şekilli bir kalıpla hamurdan daireler kesin. Kestiğiniz yuvarlak hamurların içerisine hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Hamurun iki tarafından uçlarını bileştirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.