Pazılı Çelenk Böreği

24 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Pazılı Çelenk Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Çelenk Böreği için

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 demet pazı
  • 5-6 kokteyl sosis
  • 5-6 dilim salam
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri
Pazılı Çelenk Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Yufkaları küçük kare şeklinde doğrayıp üzerini nemli bir bezle kapatın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın.
  2. İnce kıydığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce doğradığınız pazı, küp doğradığınız sosis ve ince doğradığınız salamı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp karıştırın. Ocaktan alın. 
  3. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yufkaları ekleyip kıtırlaşana kadar pişirin. Kızaran yufkaları tavanın etrafında halka oluşturacak şekilde yerleştirin.
  4. Yumurtaları bir kasede çırpıp yufkaların üzerine gezdirin.
  5. Soğanlı karışımı ve rendelenmiş tulum peynirini tavaya ekleyip peynir eriyinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo