ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ YILDIZ BÖREK

Patatesli Yıldız Börek

Patatesli yıldız börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Yıldız Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 100 g tereyağı
  • 3.5 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta Susam

Patatesli Yıldız Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, tereyağı ve unu bir karıştırma kabına alın. Yumurta ve sirkeyi ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur kıvama gelince üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın. 
  • İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz patatesler, salça ve tuzu ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına patatesli harçtan yayıp başka bir hamur ile üzerini kapatın. Hamurdan büyük yıldız şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Kenarlarında kalan hamurları kopartıp yeniden yoğurun. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Yıldız börekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!