ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ VELİBAHT

Patatesli Velibaht

Patatesli velibaht

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Velibaht Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4-5 su bardağı un

İçi için:

  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 kase beyaz peynir

Üzeri için:

  • Tereyağı

Patatesli Velibaht Nasıl Yapılır?

  • Haşladığınız patatesleri küçük bir kasede ezerek, üzerine tuz ve peynirleri ekleyip karıştırın. Ayrı yerde büyük bir karıştırma kabına mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu koyup karıştırın. Ardından tuz ve azar azar un koyup yoğurun (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz). Üzerini kapatıp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin ve mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Hepsini unlanmış tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Üzerlerine 1 yemek kaşığına yakın hazırladığınız patatesli iç harçtan koyun. Hamuru ortada büzüştürerek kapatın ve ters çevirerek üzerini unlayın, merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Kurumaması için üzerlerini temiz bir bezle örtün. Son olarak açtığınız hamuru yağsız teflon veya seramik bir tavada orta ateşte pişirin. Ters çevirip pişen tarafa tereyağı sürün. Diğer yüzü de pişince tabağa ters çevirip diğer yüzünü de yağlayın. Rulo şeklinde sararak sıcak şekilde servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.