ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ VE TAZE SOĞANLI RULO BÖREK

PATATESLİ VE TAZE SOĞANLI RULO BÖREK

6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve taze soğanlı rulo börek tarifi için malzemeler
  • 4 çorba kaşığı margarin 250 gr yumurtalı hamur 4 patates 4 dal taze soğan Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz
  • karabiber
Patatesli ve taze soğanlı rulo börek Nasıl Yapılır

Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Patatesleri yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.

2 kaşık margarini tavada eritin. Taze soğan, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe kavurun. Ateşten alıp patates püresini ilave edin ve karıştırın. 

Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak inceltin. Üzerine patatesli karışımı yayın. Kaşar peynirinin yarısını serpip rulo şeklinde sarın. Alüminyum folyo ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

Hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan margarini eritip hamurun üzerine gezdirerek dökün. Kalan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.