ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ ÖRGÜ ÇÖREK

Patatesli örgü çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli örgü çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Un
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 orta boy haşlanmış ve rendelenmiş patates
  • 2 ince doğranmış sivri biber
  • 2 kıyılmış taze soğan
  • 2 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 küp doğranmış domates
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli örgü çörek Nasıl Yapılır

Mayayı bir kasede ılık suyla eritin ve 10 dakika bekletin. Haşlanmış patatesi çatal yardımıyla ezerek mayaya ekleyin. Ayçiçek yağı ve tuzu ekleyin. Yavaşça unu ilave ederek yoğurun. Tuzu ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katına çıkana kadar dinlendirin. Başka bir kapta iç harcı için gereken tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serptiğiniz tezgahta oval açın. Kenarlardan 3 cm uzunluğunda 1 cm aralıklarla parçalar kesin. Ortada kalan kesilmemiş alana iç harcı paylaştırın. Kesik olan parçaları karşılıklı üst üste gelecek şekilde kapatın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine birer parça tereyağı koyarak önceden 160 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.