ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI KARNIYARIK BÖREK

Pastırmalı karnıyarık börek

Kaç
Kişilik

24 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı karnıyarık börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 6 yufka

İç harcı için

  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 9~10 dilim pastırma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 3 sivri biber
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su

Pastırmalı karnıyarık börek Nasıl Yapılır

Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. İlk yufkanın üzerine bu karışımdan sürüp ikinci yufkayı üzerine yayın, zeytinyağlı karışımdan tekrar sürün. İç harcı için sivri biber, domates ve pastırmayı küp doğrayıp bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları 8 üçgen elde edecek şekilde kesin. Her parçaya hazırladığınız iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Ortalarına keskin bir bıçakla çizikler atıp karnıyarık şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, zeytinyağı ve suyu bir kasede karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.