ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI KARNIYARIK BÖREK

Pastırmalı Karnıyarık Börek

Kaç
Kişilik

24 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Karnıyarık Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 6 yufka

İç harcı için

  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 9~10 dilim pastırma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 3 sivri biber
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su

Pastırmalı Karnıyarık Börek Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. İlk yufkanın üzerine bu karışımdan sürüp ikinci yufkayı üzerine yayın, zeytinyağlı karışımdan tekrar sürün. İç harcı için sivri biber, domates ve pastırmayı küp doğrayıp bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları 8 üçgen elde edecek şekilde kesin. Her parçaya hazırladığınız iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Ortalarına keskin bir bıçakla çizikler atıp karnıyarık şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, zeytinyağı ve suyu bir kasede karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!