ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LOKMALIK BÖREK

Lokmalık Börek

Lokmalık börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lokmalık Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz kuru maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 3 patates
  • 200 g az yağlı
  • dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 150 g eritilmiş tereyağı

Lokmalık Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için su ve mayayı bir yoğurma kabına alarak maya eriyinceye kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 50 dakika mayalandırın.
  • İç harcı için soğan ve patatesi rendeleyip bir kaseye alın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Elinizi ayçiçek yağına batırarak mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak 10 cm çapında açın.
  • Hazırladığınız kıymalı harçtan yuvarlakların içine koyup, bohça gibi kapatın ve yuvarlayın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını sıcakken dökün. Hamurları 20 dakika tepside bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!