Kremalı Patates Böreği

Kremalı Patates Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kremalı Patates Böreği için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
Kremalı Patates Böreği

Nasıl Yapılır

Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın. İki yufkayı aralarına zeytinyağı sürerek dikdörtgen bir fırın kalıbına kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Patateslerin kabuğunu soyup yuvarlak dilimleyin. Ezilmiş sarımsak, süt muskat, tuz, karabiber ve kremayı bir kasede karıştırın. Karışımı dilim patateslerin üzerine ekleyin. Kremalı patatesleri aralarına yufka parçaları da ekleyerek tepsiye dizin. Tepsinin kenarındaki yufkayı patateslerin üzerine kapatın. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo