ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI YUFKA KESESİ

Kıymalı Yufka Kesesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

18 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Yufka Kesesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 küçük soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Yufka Kesesi Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Bir yufkayı dörde katlayın. Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kase ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin. 4 yuvarlak yufka parçası elde edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

Soğanı kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın. Ortalarına 2-3 kaşık  kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin. Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın. Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine  dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!