ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KABAKLI GEVREK BÖREK

Kabaklı gevrek börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı gevrek börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 3.5 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 3 kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı lor peyniri

Açmak için

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta

Üzeri için

  • 1 yumurta

Kabaklı gevrek börek Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Pürüzsüz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için rendeleyip suyunu sıktığınız kabaklar ve ezdiğiniz sarımsakları bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip karıştırın. İnce kıydığınız dereotu ve lor peynirini ilave edip ocaktan alın. Hamuru 12 eşit bezeye bölün. Her parçayı un ve nişasta karışımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Dört parçanın aralarını yağlayıp üst üste koyarak açın ve 20 cm çapında yağlanmış fırın kabına yerleştirin. İçine kabakları harçtan doldurun. Kalan sekiz parça hamuru aynı şekilde aralarını yağlayarak üstüste koyun. Hepsini birlikte ince açarak şeritler kesin. Şeritleri birbirinin içinden geçirerek hasır şeklinde örün ve harcın üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.