ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HUMUSLU MUSKA BÖREĞİ

Humuslu Muska Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Humuslu Muska Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 demet maydanoz
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Humuslu Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Haşlanmış nohutları çatalla ezerek püre haline getirin. Püreye tahin, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Maydanozları ince doğrayıp ilave edin. Yufkaları üst üste sererek ortasından kesin. Daha sonra yufkaları 5 cm’lik aralıklarla geniş şeritler halinde kesin. Yufka şeritlerinin bir ucuna nohutlu içten koyarak şeridi muska şeklinde katlayın. Yufka uçlarını hafif suya batırarak yapıştırın. Kızdırılmış yağda börekleri kızartın. Sıcak servis yapın. 

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!