ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HAVUÇLU VE ISPANAKLI BÖREK

Havuçlu Ve Ispanaklı Börek

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Ve Ispanaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 2 havuç
  • 250 gr ıspanak
  • 1 çay bardağı ufak doğranmış sucuk
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kimyon
  • Tuz

Havuçlu Ve Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Yağlanmış tepsiye bir yufkayı yayın. Bir kapta yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpıp yufkanın üzerine sürün. Havuçları rendeleyip yufkanın üzerine serpin. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Tekrar yoğurtlu harçtan sürün. Ufak doğranmış ıspanakları kimyon ve tuzla karıştırıp üzerine serpiştirin. Sucukları ilave edin. Peyniri çatalla ezip üzerine serpiştirin. Son yufkayı üzerine kapatıp kalan yoğurtlu harcı sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!