ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ETLİ VE YOĞURT SOSLU BÖREK

Etli Ve Yoğurt Soslu Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Ve Yoğurt Soslu Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka

İç harcı için

  • 1 kg kuzu eti
  • 3 su bardağı yağlı yoğurt
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Bir tutam muskat
  • Tuz

Etli Ve Yoğurt Soslu Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin iç harcı için iki yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Küçük kesilmiş etleri ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20-25 dakika pişirin. Üzerinde biriken köpükleri bir kaşıkla temizleyin. Suyu çekip etler pişince tencereyi ocaktan alın. Yoğurt, yumurtalar, muskat, tuz ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yufkaları yemek tabağı büyüklüğünde kesin. İkişer parçanın arasına ayçiçeği yağı sürüp yapıştırın. Yufkayı yağlanmış kase şeklindeki metal kalıplara kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Etleri içlerine paylaştırıp yoğurtlu sostan gezdirin. Yufkanın kenarlarını harcın üzerine doğru kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!