ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ETLİ MAYALI BÖREK

Etli mayalı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli mayalı börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 500 g un
  • Tuz
  • 5 g toz maya
  • 3 yumurta
  • Yeteri kadar ılık süt
  • 100 g eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 500 g kemiksiz kuzu eti
  • 2 haşlanmış havuç
  • 2 haşlanmış patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu

Etli mayalı börek Nasıl Yapılır

Hamuru için un ve bir tutam kadar tuzu bir kaba eleyin. Maya ve yumurtaları ilave edin. Yavaş yavaş sütü ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için kuzu etini hafif haşlayın. Suyunu süzdüğünüz kuzu etine küp doğradığınız haşlanmış havuç ve patatesi ilave edip 4-5 dakika daha pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyerek tuz ve baharatlarla tatlandırın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bir merdane yardımıyla açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Hamurun kenarına iç harcından yayıp rulo şeklinde sarın. Uçlarını birleştirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.