ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ÇİÇEK BÖREĞİ

> ÇİÇEK BÖREĞİ
Çiçek böreği
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çiçek böreği tarifi için malzemeler
  • 3 yufka
  • 150 g beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yumurta

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
Çiçek böreği Nasıl Yapılır

  • Beyaz peyniri ezin. İnce kıyılmış maydanoz ve yumurtaları da peynirin içine ekleyin ve karıştırın. Yufkaları düz zemine tek kat dizin. Çiçek şeklindeki kurabiye kalıbı ile yufkaları kesin.
  • Kestiğiniz yufkaların yarısının üzerine, 1 çay kaşığı peynirli harç yerleştirin. Kalan yufkaları üzerlerine kapatıp, kenarlarını bastırın. Yufkaların hepsine bu işlemi uygulayın. Tavada sıvı yağı kızdırın. Yufka çiçekleri pembeleşinceye kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.