ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ÇARDAK BÖREĞİ

Çardak Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çardak Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr küçük doğranmış kuzu eti
  • 3 yufka
  • 3 soğan
  • 2 sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Çardak Böreği Nasıl Yapılır?

İki yemek kaşığı ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Etleri ilave edip soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Etler yumuşayınca soğanlarla biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. İyice pişince baharat ve tuzu ilave edip ocaktan alın. İnce kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. Yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız harçtan paylaştırıp sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısımlarını hafif ıslatarak kapatın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Börekleri bu yağda kızartıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirin. Tereyağını tavada eritip kırmızı pul biber ilave ederek, yoğurdun üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!