Buzluk Böreği

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Buzluk Böreği Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 yufka
- 4 patates
- 2 yumurta
- 1.5 çay bardağı süt
- 120g tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Pul biber
Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?
- Haşladığınız patatesleri rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Üzerine süt, yumurta ve eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyip karıştırın.
- Yufkalardan birini tezgaha yayın, yarısının üzerine patatesli harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
- İki ucundan tutup kenarlarını içe alarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine alarak en az iki saat buzlukta bekletin.
- Fırına vermeden hemen önce buzluktan çıkarıp üzerine tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR