ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BUZLUK BÖREĞİ

Buzluk böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buzluk böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 4 patates
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 120g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Üzeri için

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pul biber

Buzluk böreği Nasıl Yapılır

Haşladığınız patatesleri rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Üzerine süt, yumurta ve eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın, yarısının üzerine patatesli harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın. İki ucundan tutup kenarlarını içe alarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine alarak en az iki saat buzlukta bekletin. Fırına vermeden hemen önce buzluktan çıkarıp üzerine tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.