ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BUZLUK BÖREĞİ

Buzluk Böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Buzluk Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 4 patates
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 120g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Üzeri için

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pul biber

Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?

  • Haşladığınız patatesleri rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Üzerine süt, yumurta ve eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Yufkalardan birini tezgaha yayın, yarısının üzerine patatesli harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
  • İki ucundan tutup kenarlarını içe alarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine alarak en az iki saat buzlukta bekletin.
  • Fırına vermeden hemen önce buzluktan çıkarıp üzerine tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!