Bulgurlu Peşrev Böreği

02 Mayıs 2021 tarihinde güncellendi.
Bulgurlu Peşrev Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bulgurlu Peşrev Böreği için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 2 yumurtanın sarısı

İç harcı için:

  • 1 çay bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 orta boy havuç
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 g orta yağlı kıyma
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz,karabiber

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı galeta unu
Bulgurlu Peşrev Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Böreğin iç harcını hazırlamak için bulguru derin bir kaba koyun. Üzerine 1 çay bardağı ılık su gezdirip, üzerini kapakla kapatın. 10 dakika kadar bekletin. Diğer taraftan, havucu soyup rendeleyin. Kuru soğanı ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya koyup, ısıtın. Soğanı ekleyip 1-2 dakika ha?fçe kavurun. Üzerine kıymayı ekledikten sonra 4-5 dakika, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurup ocaktan alın.
  2. Kavrulmuş sıcak kıymanın üzerine ince kıydığınız maydanoz, ıslatılmış bulgur, havuç ve kuş üzümünü katarak karıştırın. Sonra da sırasıyla tarçın, kimyon, yenibahar, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, yufkalardan birini tezgaha yayın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını çatalla 1 dakika kadar çırpıp fırça yardımıyla yufkanın üstüne sürün. Üzerine ikinci yufkayı serip 1-2 dakika kadar bekleyin. Üst üste koyduğunuz yufkaları eşit büyüklükte 8 üçgen parça elde edecek şekilde bölün. Elde ettiğiniz üçgenlerin uzun kenarlarına 3-4 yemek kaşığı kadar kıymalı harç koyup muska şeklinde kapatın.
  3. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Börekleri kağıt peçete üzerine koyup fazla yağlarını çektirin. Sonra da bir servis tabağına yerleştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo