ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK KAPAMA

Tavuk Kapama

Tavuk kapama

Balkan mutfağının en lezzetli tariflerinden biri olan tavuk kapama tarifi ile karşınızdayız. Göçmenlerin sofralarından eksik olmayan tavuk kapamayı; soğan, domates, nane ve maydanoz ile zenginleştirdikten sonra fırına veriyoruz. Ortalama 30-35 dakika da tamamen hazır olan tavuk kapamayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, evde nefis tavuk kapama nasıl yapılır birlikte görelim.

Sayfamızdan yüksek proteinli tavuk yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Kapama Tarifi İçin malzemeler

  • 10 parça kemikli tavuk eti
  • 1 marul
  • 3 soğan
  • 12 kiraz domates
  • 2 dal taze nane
  • 3 dal maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?

  • Marul yapraklarını yıkayıp süzün. Büyük yapraklarını ayırıp kalanları iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın.
  • Domatesleri ortadan ikiye kesin. Naneyi yaprak yaprak ayırın. Maydanozu kıyın.
  • Güvecin dibini büyük marul yapraklarıyla kaplayın. Sırasıyla doğranmış marul, soğan, tavuk, domates ve kalan marul yapraklarını ilave edin.
  • Margarini küçük doğrayıp üzerine serpin. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu ekleyip suyu ilave edin.
  • Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika daha pişirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tavuk Kapama Tarifi Servis Önerisi

  • Tavuk kapama yemeğini patates püresi ve bezelyeli havuçlu garnitür ile servis edebilirsiniz.

Tavuk Kapama Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İsteğe göre kapamanın içerisine farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Tavukların çıtır çıtır olması için fırın ayarını 180'e düşürerek 10 dakika daha pişirebilirsiniz.
  • Verilen ölçüler büyük boy fırın tepsisine göre ayarlanmıştır. Daha ufak tepsi kullanmak isteyenler, kapamaları ikiye ayırabilir.

1 Porsiyon Tavuk Kapama Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon tavuk kapama, yaklaşık 350 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olan tavuk kapamayı, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!