ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK KAPAMA

Tavuk kapama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk kapama tarifi için malzemeler

  • 10 parça kemikli tavuk eti
  • 1 marul
  • 3 soğan
  • 12 kiraz domates
  • 2 dal taze nane
  • 3 dal maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk kapama Nasıl Yapılır


 Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım.

Marul yapraklarını yıkayıp süzün. Büyük yapraklarını ayırıp kalanları iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Naneyi yaprak yaprak ayırın. Maydanozu kıyın.

Güvecin dibini büyük marul yapraklarıyla kaplayın. Sırasıyla doğranmış marul, soğan, tavuk, domates ve kalan marul yapraklarını ilave edin. Margarini küçük doğrayıp üzerine serpin. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu ekleyip suyu ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika daha pişirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.