ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ PAY

Tavuk Etli Pay

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı kek unu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Dolgusu için

  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım diş sarımsak
  • 50 gr tereyağı
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 150 gr mantar
  • 2 sivri biber
  • küp doğranmış
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 ml krema
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Üzeri için

  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuk Etli Pay Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve diğer kuru malzemeleri mutfak robotunda ekmek kırıntısı görünümüne gelinceye kadar karıştırın. Azar azar sütü ekleyin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile açın.
  • Çiçek şeklinde kalıpla hamurdan parçalar kesin ve muffin kalıplarının içine yerleştirin. Tabanına çatalla delikler açın.
  • 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğan ile sarımsağı küçük doğrayıp tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etleri ve ince doğranmış mantarları ekleyin ve bir kaç dakika soteleyin.
  • Sivri biberi, baharatları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Krema ve mısır ununu ekleyip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Mısır ile mayonezi ekleyip soğumaya bırakın. Karışımı hamurta banların üzerine paylaştırın. Kaşar peyniri ve kekik serpiştirin.
  • Kırmızı biberden kalıpla çiçek çıkartıp payların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!