ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ PAY

Tavuk Etli Pay

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı kek unu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Dolgusu için

  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım diş sarımsak
  • 50 gr tereyağı
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 150 gr mantar
  • 2 sivri biber
  • küp doğranmış
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 ml krema
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Üzeri için

  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuk Etli Pay Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve diğer kuru malzemeleri mutfak robotunda ekmek kırıntısı görünümüne gelinceye kadar karıştırın. Azar azar sütü ekleyin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile açın.
  • Çiçek şeklinde kalıpla hamurdan parçalar kesin ve muffin kalıplarının içine yerleştirin. Tabanına çatalla delikler açın.
  • 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğan ile sarımsağı küçük doğrayıp tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etleri ve ince doğranmış mantarları ekleyin ve bir kaç dakika soteleyin.
  • Sivri biberi, baharatları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Krema ve mısır ununu ekleyip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Mısır ile mayonezi ekleyip soğumaya bırakın. Karışımı hamurta banların üzerine paylaştırın. Kaşar peyniri ve kekik serpiştirin.
  • Kırmızı biberden kalıpla çiçek çıkartıp payların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

DELETE_guvenli 12 Ekim 2016, 16:46

ya tereyağ mükemmel bir tat vermiş süper birşey


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!