ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ NOHUTLU PİLAV

Nohutlu Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı nohut
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

Nohutu bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. 
Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
Margarini tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp birkaç dakika dinlendirin. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın. Karabiber ve kırmızı tozbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz, Hatay yöresi ile özdeşleşen firik pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.
Şefin Yorumu : DİKKAT...
Pilav pişirirken su ve pirinç miktarı pirincin cinsine göre değişebilir.
Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!